Reiki is een alternatieve geneeswijze en behoort tot de complementaire zorg. Het is ontstaan in Japan, met als grondlegger Mikao Usui (1865-1926). Er wordt gewerkt met universele (rei) levensenergie (ki). Deze universele levensenergie wordt doorgegeven via de handen en stimuleert het zelfhelend vermogen.

Reiki zorgt ervoor dat tekorten aan energie in het lichaam worden opgelost, zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld. We zijn gewend de symptomen aan te pakken, maar bij Reiki draait het om de diepere oorzaak van een probleem. Bij een blokkade stroomt de energie niet zoals het zou moeten en dat kan klachten geven op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki helpt om dit weer in balans te brengen, zodat de energie weer kan stromen.

Wil je weten voor wie Reiki geschikt is? Klik dan hier.

Reiki-behandeling

Bij een Reiki-behandeling lig je op een behandeltafel. Het is handig om kleding te dragen die niet knelt, dat is comfortabel en zorgt ervoor dat je je makkelijker ontspant. De Reiki-energie wordt doorgegeven door middel van bepaalde handposities en is daardoor een zachte behandelmethode. Als je liever niet fysiek wordt aangeraakt, dan is dat geen probleem. Reiki werkt ook als de handen een paar centimeter boven het lichaam worden gehouden.

Het hele lichaam wordt via een aantal punten behandeld door middel van handoplegging. Een Reiki-behandeling kan door iedereen anders ervaren worden. De één voelt de energie als warmte of trillingen, de ander ziet de energie als kleuren en weer een ander merkt er weinig van, maar geeft zich over aan het vertrouwen. De behandeling geeft mensen een goed gevoel en is ontspannend. Na de sessie volgt een gesprek over hoe je de behandeling hebt ervaren. Drink daarna voldoende water om de reiniging van het lichaam te bevorderen.

Voor Reiki is afstand niet van belang, want alles is energie en energie is overal om ons heen. Dit betekent dat jij ook een Reiki behandeling op afstand kunt ontvangen. Daarvoor hoef je dus niet naar de praktijk te komen, maar spreken we een tijd af waarop de behandeling zal plaatsvinden. Op afstand stuur ik dan de Reiki energie naar jou toe. Naderhand hebben we nog telefonisch contact om de behandeling te bespreken.

Een Reiki-behandeling kan dagenlang doorwerken. Misschien dat je achteraf merkt dat je beter slaapt, meer in balans bent, je energieker voelt of dat pijn is afgenomen.

Tarieven

volledige Reiki behandeling (45-60 minuten) € 45,00
3 volledige behandelingen in ca. 4 weken €120,00
behandeling van alleen de voor- óf achterzijde (20-30 minuten) € 25,00
Reiki behandeling op afstand (20 – 30 minuten) € 20,00
  • Voor het beste resultaat adviseer ik je om meerdere behandelingen op korte termijn in te plannen binnen een tijdsbestek van 4 weken en daarna met langere tussenpozen.

Download hier de algemene voorwaarden