Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

Ik ben Anytsa de Pagter, getrouwd met Leo en woonachtig in Oost-Souburg. We hebben samen 2 volwassen dochters die doen wat hun hart hen ingeeft en waar ik enorm trots op ben! In 2022 heb ik een kleinzoon gekregen en ik geniet er ontzettend van om oma te zijn.

Het leven gaat niet altijd over rozen en ook ik heb moeilijke perioden gekend. Achteraf zie ik dat dit precies was wat ik op die momenten nodig had om te groeien en daar ben ik oprecht dankbaar voor. Die perioden hebben mij namelijk gebracht waar ik nu ben.

Naast Praktijk @Anytsa heb ik sinds 2010 samen met een vriendin en zakenpartner een goedlopend, kleinschalig kinderdagverblijf en gastouderbureau. Na jaren met veel plezier als (zelfstandig) gastouder gewerkt te hebben kreeg ik de behoefte om werk en privé meer te scheiden. Zo ontstond het idee om zelf een kinderdagverblijf te starten, wat gelukt is. Een droom kwam uit! Tijdens de coronapandemie vielen veel activiteiten en verplichtingen weg, waardoor ik meer tijd en ruimte kreeg om me verder te ontwikkelen en zo ontstond een nieuwe droom: Praktijk @Anytsa.

In mijn vrije tijd doe ik aan yoga, dansfit, wandel en lees ik graag. Daarnaast houd ik ervan om naar het theater, een concert en festivals te gaan. Dit doe ik het liefst met mijn man en/of familie en vrienden. Ik probeer zo veel mogelijk van alles te genieten in het hier en nu.

2011

In 2011 heb ik een mindfulness training gevolgd met mijn zussen. Niet oordelen is één van de basishoudingen van mindfulness en dat probeer ik toe te passen in heel mijn leven. Door het lezen van allerlei inspirerende boeken ben ik me steeds meer gaan richten op het positief denken en het kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

2018

Sinds 2018 ben ik me gaan verdiepen in de helende werking van Reiki. Ondertussen heb ik zowel de eerste graad (2018) als de tweede graad (2021) behaald. Reiki is een complementaire therapie en zorgt ervoor dat tekorten aan energie in het lichaam worden opgelost, zodat de natuurlijke balans weer wordt hersteld. Het helpt bijvoorbeeld ter bevordering van genezing, pijnbestrijding, ontspanning, persoonlijke groei, ondersteuning van opbouw van inzichten, verwerking en oplossen van blokkades.

2020

In 2020 heb ik de HBO opleiding Pedagogisch Coach afgerond, waarbij ik onder andere heb geleerd hoe ik mensen verder kan helpen in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

2021

In maart 2021 heb ik de opleiding voor Instructeur Mindful Walk  afgerond en tot 2024 heb ik Mindful Walk cursussen gegeven. Tijdens die cursussen leerden de cursisten, al wandelend, mindfulness- en ademhalingstechnieken die zij ook in hun verdere leven konden toepassen.

2022

Vanaf januari 2022 ben ik een gediplomeerd ReAttach Therapeut. ReAttach is een biopsychosociale methode, wat wil zeggen dat de methode is gericht op de mens als geheel in relatie tot diens omgeving. Het is een snelwerkende en prettige methode met gemiddeld 5 behandelingen verspreid over 3 maanden. Het mooie van ReAttach is dat het gericht is op groei. Vervelende dingen hoeven niet opnieuw beleefd te worden. Ook werkt de therapie non-verbaal. Al na enkele sessies ervaren mensen hernieuwde energie, zitten ze beter in hun vel, voelen ze zich emotioneel meer in balans en hebben een betere ‘grip’ op het leven. Daarnaast ervaren mensen door ReAttach een ‘opgeruimd hoofd’, minder klachten en minder stress waardoor ze weer beter kunnen functioneren.

 

Toekomst

In de toekomst wil ik de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy gaan doen en me verder ontwikkelen als ReAttach therapeut. Plannen waar ik ontzettend veel zin in heb!